Imelda Schoutens (16) is door het Rijksmuseum uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd Document Nederland Junior

4 oktober 2023 0 comments Eylard Wurpel Categories Geen categorie
Spread the love

Overveen – De oud-leerlingen vereniging van het Kennemer Lyceum is trots op de prestaties van de getalenteerde fotograaf Imelda Schoutens (16 jaar), leerling van het Kennemer Lyceum en de School voor Jong Talent in Den Haag. Ze is onlangs uitgeroepen tot de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd Document Nederland Junior, georganiseerd door het Rijksmuseum. Uit meer dan 200 inzendingen heeft Imelda op indrukwekkende wijze het thema toerisme met haar camera vastgelegd.

Imelda Schoutens (16) en Oscar Baltodano (22)

Deze bijzondere erkenning werd bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie in het Rijksmuseum. Document Nederland Junior biedt jonge fotografen de kans om een actueel maatschappelijk thema in beeld te brengen, als jong talent heeft Imelda deze uitdaging met succes aangenomen.

Imelda Schoutens’ fotoreeks concentreerde zich op toeristen die haar woonplaats bezoeken op het moment dat de eerste tulpen boven de grond uitkomen. Haar foto’s laten zien hoe toeristen zonder aarzeling grenzen oversteken, zelfs prikkeldraad negerend. Imelda stelde zichzelf de vraag of dit gedrag gemeenschappelijk is wanneer mensen een onbekende toeristische bestemming verkennen. Ze werd geprezen voor haar originele benadering van het thema en de diepgaande reflectie die haar serie teweegbrengt.

Als erkenning voor haar prestatie mag Imelda een dag op pad met de gerenommeerde fotograaf Mounir Raji, en Imelda krijgt ook de kans om een foto-opdracht te doen voor Scholieren.com.

Het Kennemer Lyceum feliciteert Imelda van harte met haar welverdiende overwinning en is verheugd over de mogelijkheden die deze prijs met zich meebrengt voor haar toekomstige fotografische avonturen.

Lees het persbericht van het Rijksmuseum hier