MMS ’t Kopje

Over de MMS ’t Kopje

De Middelbare Meisjesschool ’t Kopje werd opgericht op 2 september 1906. De school ging van start in een villa aan de Hoge Duin en Daalseweg met twee externe en elf interne leerlingen. Doordat het aantal leerlingen snel groeide, werd er na een jaar een dagschool in een huis aan de Zomerzorgerlaan gevestigd. In 1910 werd het gebouw aan de Koepellaan betrokken, alwaar 43 jaar lang het MMS-onderwijs werd gegeven. Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte de school een bloeiperiode door omdat uit het hele land leerlingen hier de MMS-opleiding kwamen volgen. De schoolavonden en de tenniswedstrijden werden op het internaat aan de Hoge Duin en Daalseweg gehouden.

Omdat de bekende dr. Jac. P. Thijsse zelf biologielessen op school gaf, maakten de meisjes onder zijn leiding vaak tochten naar o.a. het Naardermeer en Texel. In 1928 werd een tweede internaat geopend aan de Arnoldlaan: ’t Lage Kopje. In 1946 werd het 40-jarig bestaan gevierd en werd ook een B-afdeling met een zesjarige cursus en een erkend diploma geopend.

Toch werd er langzamerhand gedacht aan een samengaan met het Kennemer Lyceum, hetgeen beide scholen voordelen zou kunnen bieden. In 1953 kwam de fusie tot stand die zou duren tot de opheffing van de MMS na het schooljaar 1972-1973.

Meer informatie

Fotoarchief

Unieke fotografische herinneringen aan de MMS ’t Kopje.