Open dag 2004: druk, druk, druk!

3 februari 2004 0 comments Eylard Wurpel Categories Geen categorie
Spread the love

Geen sneeuw, maar regen was ons deel dit jaar. Wie dacht dat het slechte weer het bezoek van de open dag van het Kennemer parten zou spelen, kwam bedrogen uit!

De meer dan 130 energieke gidsleerlingen liepen af en aan en lieten de bezoekers alle hoeken van de schoollokalen zien (letterlijk dan, welteverstaan). Door de groene shirts waren ze goed te onderscheiden en oogden de gidsen als ware professionals. De beloning in de vorm van twee uitslaap-uren zijn inmiddels allang opgesoupeerd, maar de school wil jullie langs deze weg toch nog eens bedanken voor jullie tomeloze inzet: helemaal top! Ook de parkeerwachten die buiten de parkeerproblematiek het hoofd boden en die het slechte weer trotseerden willen we hartelijk bedanken.

Naast de gidsen was een hoofdrol weggelegd voor het immer onderschat ondersteunende personeel dat in de hal geduldig het bezoek opving en aan gidsen koppelden en de chique tas met folderinhoud overhandigden. Als extra grapje kregen de aspirant-leerlingen dit jaar een “mean green”-sweatband met logo van de school. Meestal werd deze ontvangen met “Cool zeg!”.

De ouderraad was het ook dit jaar gelukt om de kantine weer een gezellige sfeer te geven. Het “Kennemer Café” was dit jaar gepromoveerd tot “Grand Café”, compleet met leestafels en kranten op stokken! De prachtige boeketten (wederom verzorgd door Ria Hemmes) en planten gaven de school kleur en sfeer. Toch kwam de echte sfeer op conto van de docenten die ook dit jaar de show stalen en menig leerling verleidde de open les te volgen.

De aula swingde als vanouds door de gebroeders Bastiaan en Jasper Wind en de PowerPoint presentatie die het algemene verhaal van mevr. Kruize begeleidde zorgde voor een leuke informatieve doch ongedwongen sfeer. Ook ’t Kopje was in Optima Forma, de kunstwerken spraken voor zich! Rond de klok van 13:00 uur werden de laatste bezoekers “uitgezwaaid” en werd de stand van zaken doorgenomen: het bezoekersaantal bleek identiek aan dat van 2003! Een kleine 400 man werd in een tijdsbestek van drie uur rondgeleid in een school die bruiste van energie en enthousiasme. Bestuur, schoolleiding, ouderraad, KLV, het voltallige schoolteam en gidsleerlingen en een tot op het bot toe nat geworden parkeerwacht speelden allen voorbeeldig hun rol in het open dag gebeuren!


Heeft u nog leuke herinneringen, anekdotes of andere wetenswaardigheden over uw vroegere tijd op het Kennemer Lyceum? U kunt ze sturen naar webmaster@aelbertsberg.nl en wij plaatsen ze hier.